Üdvözöllek kedves Netvándor!
Cserepes Andrea vagyok, azaz Csandi, a híres egérrel író író. Egerem világhálóba kergetett, itt akadtál rám, hogy mesés legyen a napod.
Honlap: csandi.net
Hasznos linkek
A megváltozott egészségügyi állapot sokszor igényli a különböző segédeszközök gyártását, forgalmazását. Ha szeretnéd, hogy minél kevésbé függj mások segítőkészségétől és minél önállóbban akarod legyőzni az akadályokat, keres meg minket, mi tudunk segíteni!
Honlap: http://5mp.eu/web.php?
a=zdomi08&o=Em3QSM3TzD

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs
Központja (a volt MÁI) által alapított kiemelkedően közhasznú alapítvány célja, a mozgássérült emberek önálló életre neveléséhez, életkezdéséhez való aktív segítségnyújtás. Ennek érdekében az ehhez szükséges rehabilitációs képzési, oktatási, foglalkoztatási és kutatási programok támogatása, intézmények működtetése.
Honlap:
http:// addeturiskola.hu
Az Addetur ("Adj hozzá") Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy segítse a mozgáássérült fiatalok bielleszkedését a társadalomba és javítsa a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésüket.
Honlap: http://www.addetur.hu/index.php
Cégcsoportunkat (ALFA Rehabilitációs Nonprofit Kft. és az ALFA Ipari Nonprofit Közhasznú Zrt.) azzal a szándékkal hozta létre tulajdonosunk a MEOSZ, hogy lehetőséget teremtsen a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására, és ezzel elérhető célokat, élhetőbb életet biztosítsunk munkavállalóink számára.
Honlap: http://alfa55.hu/bemutatkozas.php
A Magyar Ataxiás Betegek Alapítványa közhasznúsági szervezet 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy támogassa az ataxiás betegeket. Belföldi és külföldi kezelések finanszírozása, ami állapot fenntartást és élhetőbb életet hozhat számukra.
Honlap: http://ataxias.atw.hu
A Bice-Bóca Alapítványt 1990 szeptemberében a MEOSZ hozta létre. Alapítványunk célja a Magyarország területén élő, 18. életévüket be nem töltött, fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok és családjuk támogatása, különösen tanulmányaik segítése.
1939. május 28. A skóciai Aberdeen-ben egy öreg paplakban, melynek neve Kirkton-House volt, ezen a napon találkozott össze osztrák emigránsok egy kis csoportja, és határozták el, hogy egy olyan közösséget alapítanak, melynek célja, fogyatékos gyermekekkel élni és foglalkozni.
Honlap: camphill.hu
Honlap: http://bicebocaalapitvany.hu
A legfőbb alapítói cél a mozgássérült emberek foglalkoztatásának és ez által megélhetésének elősegítése volt. Ennek érdekében hozta létre az alapítvány a LAVORANDO Kft-t, melynek profiljába bármilyen munka beletartozik, amelyet kerekesszékben ülve el lehet végezni.
Honlap: http://egalitas.hu
2006. október 21-én volt az első képernyőre kerülés és innen számítjuk az Egymásért című rehabilitációs magazin életútját. Tudósítottunk rally versenyt, ahol kerekesszékes sorstársaink szárnybontogatását rögzítettük, pszichológus véleményét adtuk közre, karácsonyi rendezvényen forgattunk.
Honlap: http://egymasert.mlap.hu
Egyesületünk 2007-ben alakult és 2008 júniusában került a cégbíróságon bejegyzésre. Fő célunk, a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának elősegítése.
Honlap: http://lavke.uw.hu/
2003-tól társaságunk kiemelten fontos tevékenysége az akadálymentes kigiéniai eszközök, vagyis a mozgásukban korlátozottak számára kifejlesztett speciálismosdók, wc-k, csaptelepek, kapaszkodók és kiegészítő berendezések forgalmazása.
Honlap: http://gormex.hu/
A Guriga Sportegyesületet 1999 év elején a tiszakürti otthon mozgássérült lakói alakították meg, hogy megszervezzék sportéletüket. 2007-ben csatlakoztak hozzájuk a tiszaugi otthon értelmi sérült lakói. Azóta a sportegyesület minkét fogyatékos csoport tagjainak szervez sportprogramokat.
Honlap: http://gurigasport.hu
Rengeteg tévhit alakult ki a sérültekkel, kerekesszékesekkel kapcsolatban. Teljesen normálisnak mondható reakció, hogy az ember fél az ismeretlentől, a másságtól, még ha az valójában nem is okoz számára semmilyen hátrányt. Nagyon kevés a megfelelő közvetlen és közvetett kommunikáció a mozgáskorlátozottak és a mozgásukban épp emberek között.
Honlap: http://www.gordulotanc.hu/
Kultúrális tevékenységünk mellett fontosnak tartjuk a szociálisan hátrányos helyzetű emberek bemutatását és foglalkoztatását is, így önkéntes munkatársaink nagy része látás- és mozgássérült.
Honlap: http://hobbyradio.hu
A Holnap Háza Nappali Rehabilitációs Központ célja, felnőtt mozgássérült emberek számára komplex rehabilitációs szolgáltatások nyújtása, ambuláns, azaz nappali ellátás keretében. A Holnap Háza a mozgássérült emberek rehabilitációját, társadalmi integrációját kívánja elősegíteni.
Honlap: http://www.holnaphaza.hu
Ahogy az oldal címéből is látszik ez egy blogos oldal, ahol saját blogot is létrehozhatnak az érdeklődők.
Honlap:http://hadac.blogspot.com/
A kutya újfajta, szociális segítő szerepben való alkalmazása - eltekintve a vakvezető kutyáktól - Magyarországon egészen a közelmultig szinte teljesen ismeretlen lehetősége volt a terápiának, ill. a rehabilitációnak. Ezt a hiányosságot felismerve alakult meg 1996-ban a Kutyával az Emberért Alapítvány (tvábbiakban KEA).
Honlap: http://kea-net.hu/
Egyik alapvető szükségletünk a szabadság érzése, mely ha valami miatt korlátozva van, annál nagyobb vágy alakul ki bennünk, hogy visszaszerezzük. Sérült gyermeket nevelő szülőként folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat.
Honlap: http://kerekesszabadsag.hu/
A legfrissebb honlap, ami a gépjárműszerzési támogatással kapcsolatos információkat tartalmazza, a kérelemtől az autóig.
Honlap: http://lehetosegauto.hu
Amikor az ember beszél, énekel, verset mond vagy fütyül, akkor önmaga valóságát, lelke hangjait adja. János nem látja a kottát sem, mégis a zene tiszteletével és lelkünk szeretetével, érzékenységével örömzenélünk.
Honlap: http://sites.google.com/site/
lelekmuzsikusok
/
Hasznos információk fogyatékkal élőknek. Autó, állás, ingatlan, nő, férfi, szórakozás, oktatás.
Honlap: http://fogyatekos.linkcenter.hu
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente több száz millió Forint értékű élelmiszeradományt oszt szét karitatív céllal Magyarországon. Minden 1 Ft működési költségből 30 Ft-nyi adományt tudunk eljuttatni a rászorulóknak. Az 1 Ft-okra viszont nagy szükségünk van, ebből fizetjük ugyanis a logisztikai költségeket.
Honlap: http://www.elelmiszerbank.hu/
A magyarországi mozgássérülteket egyesítő országos szövetség. Oldalunkon a mozgássérülteket érintő problémákkal, támogatásokkal, jogi tanácsokkal, a legfrissebb hírekkel, társkereséssel, pályázati lehetőségekkel, távoktatással, tanfolyam lehetőségekkel várja a látogatókat.
Honlap: http://meosz.hu
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fenntartásában működő Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának célja a mozgássérült emberek rehabilitációja és társadalmi integrációjának elősegítése.
Honlap: http://merek.hu/
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium ifjúságpolitikai háttérintézménye, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal keretein belül működő Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat. 1995-ben alapította az akkori művelődési és kozoktatási miniszter.
Honlap: http://www.mobilitas.hu
A Motiváció Alapítvány Fiatalok Re/Integrációját Segítő Szolgálata (FFRISS) 2001 óta működik. Szolgálatunk célja, hogy segítsünk a fogyatékossággal élő (mozgás-, látás- és hallássérült, illetve a halmozottan sérült) fiataloknak helyzetük feldolgozásában és támogassuk integrációjukat, reintegrációjukat a kortárs közösségekbe.
Honlap: http://motivacio.hu
A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja, képgalériával, videókkal.
Honlap: http://www.hparalimpia.hu/
A sérült embereknek joguk van a teljes és méltó élethez,olyankörülmények között, amelyek biztosítják méltóságukat, erősítik önbizalmukat és megkönnyítik aktívmrészvételüket a közösségben. "A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."
Honlap: http://naposoldal.org
A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: Alap) az Áht. szerinti - a civil önszerveződések működését, a nemzeti összetartozást, valamint a közjó kiteljesedését, illetve a civil szervezetek szakmai tevékenységét támogató - központi költségvetési előirányzat. Az Alap feletti rendelkezési jogot - ágazati stratégiai döntéseivel összhangban - a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter gyakorolja, és felel annak felhasználásáért.
Honlap: civilinfo.hu/web/nea
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja. Olvashatunk többekközt a Széchenyi tervről, pályázati lehetőségekről.
Honlap: http://www.nfu.hu/
A Nemzeti Kutúrális Alap 1993-ban jelentős szellemi erők összefogásával jött létre, elkülönített állami pénzalap státusszal, amely biztosította költségvetési önállóságát. A független alapként való működtetés célja az volt, hogy a pályázati rendszer tartson "karnyújtásnyi" távolságot az államtól, azaz ne függjön a költségvetés pillanatnyi állapotától.
Honlap: http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/38951-2015-04-13-09-35-15
Az oldalon részletes tájékoztatást kaphatnak az elérhető segédeszközökről, valamint azok beszerezhetőségéről.
Honlap:
www.oep.hu
Turista- és hotelinformációk mozgássérültek számára.
Honlap: http://www.ohb.hu/
Honlapunkat és online információs szolgálatunkat azért hoztuk létre, hogy a fogyatékkal élők életviteli és mindennapos problémáira segítséget kaphassanak.
Honlap: http://onlineesk.uw.hu
Országos Tudományos Kutatási Alapok honlapján is találhatunk pályázatokat.
Honlap: www.otka.hu
Pályázatfigyelő oldal, nagyon hasznos minden pályázó szervezetnek, egyesületnek, alapítványnak.
Honlap: http://pafi.hu/
A "ParaSport" Sport és Szabadidő Egyesület 2003. augusztus 15-én alakult azzal a céllal, hogy a Somogy megyében élő fogyatékosok, elsősorban mozgáskorlátozottak sportolási és szabadidős tevékenységéhez szükséges feltételeket és lehetőségeket elősegítse.
Honlap: http://www.parasport.hu/
A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Táncegyüttes 2001-ben alakult meg a Pool n' Roll Közhasznú Sportegyesület egyik szakosztályaként. Hazánkban sajnos még nincs hagyománya a tánc e formájának, melyben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt járó társaikkal.
Honlap: http://rolldance.hu/
A program célja, hogy felhíjuk a Szegedi Tudományegyetemen tanuló hallgatók és oktatók figyelmét azokra a módszertani lehetőségekre, szolgáltatásokra, melyekkel teljesebbé válnak a speciális képzési igényű hallgatók tanulási lehetőségei.
Honlap: http://www.sansz.hu/
Gépjármű átalakítással foglalkozó oldal. Tekintve több éves szakmai múltjukat, az átalakítás után érdeklődőknek mindenképpen ajánlom ezt az oldalt.
Honlap: http://sulyokmuhely.hu/
Szebben Szeretnék Járni Egyesület - az Országos Fogyatékosügyi Tanács tagja mozgásfejlődésükben elmaradt és sérült gyermekekért.
Honlap: http://szebbenszeretnekjarni.hu/
A távmunkában rejlő lehetőségek. Hogyan szerezzünk magunknak távmunkát? Európai megoldások a távmunkáról.
Honlap: http://tavmunkas.hu/
Ajánlatok, képzések, friss hírek a témában.
Honlap: http://tavoktatas.lap.hu/
22 ország szervezetei már csatlakoztak a kampányhoz, a Get Online Week 2011 nemzeti partnereiként. A kampány célja, hogy Európában a több mint 7 millió ember, aki nem használ számítógépet, megismerkedhessen vele, közelebb kerüljön a számítógép használatához.
Honlap: http://www.telehaz.hu/
A Tempus Közalapítvány évtizedes szakmai múlttal rendelkező, dinamikus és munkavégzésében igényes, kiemelten közhasznú szervezet, amelynek célja a közös európai értékek és célok képviselete és közvetítése az oktatás, képzés és a K+F rendszer megismertetése és érdekeinek képviselete nemzetközi környezetben.
Honlap:http://www.dobosvszi.hu/palyazatok/
Honlapunkon megjelentetett adatokkal segítséget kívánunk nyújtani azoknak, akik éjszaka, munkaszüneti- vagy ünnepnapon, illetve idegen környezetben kerülnek olyan helyzetbe, mely azonnali intézkedést igényel. Fontosnak tartjuk, hogy egyszerűen kezelhető és azonnal eredményt adó adatbázissal segíthessük Önt, bárhonnan és bármilyen technikai háttérrel is keres információt.
Honlap: http://ugyelet.hu/
Amikor mi, szülők és a barátaink létrehoztuk ezt a szervezetet, akkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogí gyermekeinket képessé tegyük az önálló életvitelre.
Honlap: http://vegtag.hu/
Már elég régen megszülettem ahhoz, hogy tapasztaljak egyet, s másst. Örömök, boldog időszakok, betegségek, tragédiák váltogatták egymást, mint szinte minden ember életében. Eredetileg biológus volnék, de a pályát hamar elhagytam. Foglalkoztam kiadványszerkesztéssel, ezotériával, gyógynövényekkel, bioenergetikával, érdekel a számítástechnika is, de nem programozói szinten. Hiszem, hogy minden ami örömet okoz, "az gyógyír a léleknek és a testnek egyaránt."
Honlap: http://pipacs48.gportal.hu